Što je Payoneer i kako funkcionira?

Payoneer plaćanje i naplata

Payoneer je globalna platforma za online plaćanja i financijske usluge koja omogućava pojedincima i poslovnim subjektima da primaju, šalju i upravljaju novcem na međunarodnom nivou.

Payoneer je posebno popularan među freelancerima, malim i srednjim poduzećima, kao i onima koji rade s međunarodnim klijentima ili koriste globalne online platforme kao što su Amazon, Upwork, Fiverr, i druge.

Kako funkcionira Payoneer?

Payoneer omogućava korisnicima da otvore račun u više valuta (USD, EUR, GBP, i druge), čime se olakšava primanje uplata od međunarodnih klijenata. Korisnici također dobivaju Payoneer Mastercard debitnu karticu, kojom mogu upravljati sredstvima na svom Payoneer računu, plaćati online ili podizati gotovinu na bankomatima širom svijeta.

Payoneer korisnicima omogućava:

  • Primanje uplata iz preko 200 zemalja u različitim valutama.
  • Plaćanje dobavljačima ili drugim korisnicima Payoneera s niskim naknadama.
  • Povlačenje sredstava direktno na lokalni bankovni račun ili podizanje novca putem Payoneer Mastercard kartice.

Kako se registrirati na Payoneer?

Registracija na Payoneer je jednostavna i može se obaviti putem njihove službene web stranice. Slijedite ove korake:

  • Posjetite Payoneer web stranicu i kliknite na opciju “Sign Up”.
  • Unesite svoje osobne podatke (ime, prezime, email adresu, datum rođenja).
  • Odaberite tip računa (individualni ili poslovni, ovisno o vašim potrebama).
  • Unesite svoje kontakt podatke i podatke o banci (ako želite povezati bankovni račun za isplate).
  • Prođite kroz verifikaciju identiteta, gdje ćete morati poslati kopije svojih dokumenata, poput putovnice ili osobne iskaznice.
  • Nakon verifikacije, vaš račun će biti aktiviran i dobit ćete pristup Payoneer uslugama, uključujući naručivanje Payoneer Mastercard kartice.

Povezivanje Amazon Affiliate programa s Payoneerom

Payoneer plaćanje i naplata sa Amazon Affiliate profila

Za korisnike Amazon Affiliate programa, Payoneer je jedan od najjednostavnijih načina za primanje isplata. Amazon Affiliate program omogućava korisnicima da zarađuju proviziju promoviranjem i prodajom Amazon proizvoda putem svojih web stranica ili blogova.

Kako povezati Amazon Affiliate program s Payoneerom:

  • Registracija na Amazon Affiliate: Ako već niste, prijavite se u Amazon Associates (Affiliate) program putem njihove web stranice.
  • Postavite isplate: Unutar vašeg Amazon Affiliate računa, idite na postavke za isplatu (Payment Settings).
  • Odaberite Payoneer kao način plaćanja:
  • U odjeljku za postavljanje načina plaćanja, odaberite bankovni prijenos (Bank Transfer).
  • Payoneer vam nudi Global Payment Service, koji omogućava da imate virtualne bankovne račune u različitim valutama. Primjerice, možete koristiti USD račun koji Payoneer kreira za vas kako biste primali isplate od Amazona u američkim dolarima.
  • Unesite Payoneer podatke: Unesite bankovne podatke koje ste dobili putem Payoneer servisa (broj računa, naziv banke i druge potrebne informacije).
  • Nakon što povežete vaš Amazon Affiliate račun s Payoneerom, isplate će automatski biti prebačene na vaš Payoneer račun svaki put kada ostvarite minimalni prag za isplatu na Amazonu.

Isplata zarađenog novca na Payoneer karticu

Jedna od najvećih prednosti Payoneera je što omogućava brz i jednostavan način upravljanja zarađenim sredstvima. Kad primite uplate, poput zarade iz Amazon Affiliate programa, možete:

Koristiti Payoneer Mastercard karticu: Sredstva možete direktno potrošiti koristeći Payoneer Mastercard karticu. Karticu možete koristiti za online kupovine, plaćanja u trgovinama, ili za podizanje gotovine na bankomatima širom svijeta. To je posebno korisno ako želite brzo pristupiti zarađenom novcu.

Povući sredstva na lokalni bankovni račun: Ako želite prebaciti novac na vaš lokalni bankovni račun, Payoneer nudi mogućnost povlačenja novca u lokalnoj valuti po povoljnim tečajevima i uz niske naknade.

Prednosti korištenja Payoneera

Globalni pristup: Payoneer omogućava korisnicima primanje uplata iz mnogih zemalja i valuta, što ga čini idealnim za međunarodne transakcije.

Payoneer Mastercard: Kartica omogućava trenutni pristup sredstvima, bez čekanja na prijenos novca na banku.

Payoneer MasterCard kartica

Jednostavno povezivanje s online platformama: Kao što je već spomenuto, lako je povezati Payoneer s platformama kao što su Amazon, Upwork, Fiverr i mnoge druge za primanje isplata.

Niske naknade: Payoneer je poznat po svojim niskim naknadama za transakcije i konverziju valuta, što ga čini atraktivnim za korisnike koji često rade s međunarodnim klijentima.

Zaključak

Payoneer je izvrstan servis za sve koji se bave međunarodnim poslovanjem, bilo da ste freelancer, član Amazon Affiliate programa, ili vodite vlastiti online biznis. Njegove niske naknade, široka dostupnost, i mogućnost brzog pristupa sredstvima putem Payoneer kartice čine ga praktičnim rješenjem za primanje i slanje novca širom svijeta. Amazon Affiliate korisnici mogu jednostavno povezati svoje račune i primati zaradu direktno na Payoneer, što omogućava jednostavan pristup zarađenim sredstvima bez potrebe za dodatnim posrednicima.