Uvjeti korištenja

Pažljivo pročitajte Uvjeti korištenja: idemo.info portal omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koje reguliramo ovim uvjetima korištenja. Korištenjem idemo.info portala (u nastavku portala) i svih pridruženih stranica koje pripadaju portalu, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Portal svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih izvora sadržaja koji uključuju turističke članke i informacije o mjestima i običajima.

Portal zadržava pravo ukidanja i promjene sadržaja, kao i uvjeta korištenja. Isto tako, portal zadržava pravo na promjenu izgleda i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio idemo.info domene bez obveze prethodne najave. idemo.info portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu gore spomenutim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge idemo.info portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja idemo.info.

Portal (vlasnik i uredništvo) se u potpunosti odriču svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja idemo.info portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje istog.

Registracijom za usluge, idemo.info korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga idemo.info portala.

Obveze korisnika pri korištenju idemo.info portala

Autorska prava

Korisnicima idemo.info portala nije dopušteno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga idemo.info portala
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • korištenje idemo.info portala na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Sadržaj na portalu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka idemo.info portala ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu idemo.info portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na idemo.info portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

idemo.info portal obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Portal može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Portal sadrži i dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. idemo.info portal nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. idemo.info portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na idemo.info portalu niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na idemo.info portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na idemo.info portalu i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te idemo.info portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. idemo.info portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši međunarodne pravne propise ili narušava ugled idemo.info portala kao medija, idemo.info portal zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja sa idemo.info portala bez prethodne obavijesti. idemo.info portal neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja idemo.info portala. idemo.info portal zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici idemo.info portala koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga idemo.info portala

idemo.info portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. idemo.info portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Uvjeti prenošenja tekstova

Članci na portalu idemo.info u vlasništvu su portala. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz navođenja izvora. Ukoliko je medij koji prenosi sadržaj web stranica, onda je obavezno staviti i link na originalni tekst, osim ako nije drugačije dogovoreno s uredništvom. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu idemo.info prenese suprotno ovim pravilima moguće je pokretanje pravnog postupka.