Granični prijelaz Bosanski Šamac – BiH

Granični prijelaz Bosanski Šamac nalazi se u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, u entitetu Republika Srpska. Ovaj granični prijelaz predstavlja važnu točku prelaska granice sa susjednom Hrvatskom.

GP Bosanski Šamac je otvoren za međunarodni promet, a preko njega se obavlja promet roba i usluga, ali i prelazak granice za putnike. Na prijelazu se obavlja kontrola dokumenata i robe, a postoji i carinski terminal. U sklopu graničnog prijelaza Bosanski Šamac nalaze se drugi prateći objekti.

Na ovom prijelazu mogu se pojaviti gužve u teretnom, ali i putničkom prometu. Za vrijeme ljetnih mjeseci, veliki broj putnika koji putuju prema Jadranskoj obali, usporit ćepromet u određenoj mjeri. Preporučujemo putnicima da provjere stanje na graničnom prijelazu i pokušaju putovati u manje prometnim satima kako bi izbjegli moguće kašnjenja. Web kamere dat će najbolji uvid u prometovanje graničnim prijelazom Bosanski Šamac.

Prelazak granice – GP Bosanski Šamac

Da biste prešli granicu na GP Bosanski Šamac, potrebno je da imate važeći putni dokument (npr. pasoš) i, ako je potrebno, vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku, ovisno o vašoj nacionalnosti i svrsi putovanja. Potrebno je pripremiti sve potrebne dokumente. Prethodno provjerite datum važenja putnih dokumenata.

Kada pristignete na granični prijelaz, slijedite putokaze i znakove koji će vas voditi prema odgovarajućem šalteru za kontrolu dokumenata i robe. Na granici će vam se obaviti pregled putnih dokumenata, kao i pregled prtljage ili robe ako je to potrebno.

Nakon što prođete kroz kontrolu, možete nastaviti putovanje u zemlju u koju putujete. U slučaju da se radi o prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, možda ćete trebati provesti dodatnu kontrolu na drugoj strani granice, ovisno o uvjetima. Stoga se preporučuje da provjerite trenutne uvjete i propise prije putovanja kako biste se lakše i bez problema prebacili preko granice.

By ivansmo