Granični prijelaz Bosanski Brod – BiH

GP Bosanski Brod

Granični prijelaz Bosanski Brod u Bosni i Hercegovini spaja BiH sa susjednom Hrvatskom, odnosno mjesta Bosanski Brod i Slavonski Brod. Prijelaz je bitan za bh. trgovinu s inozemstvom jer se omogućuje prelazak između dvije države. Također, služi i za dugoročno putovanje u oba smjera, bilo do Hrvatske ili do BiH. Promet se odvija preko mosta koji povezuje dvije države preko rijeke Save.

GP Bosanski Brod nalazi se na samom sjeveru Bosne i Hercegovine, te spaja našu državu sa Hrvatskom, točnije sa mjestom Slavonski Brod. Granični prijelaz vodi preko rijeke Save, koja je i granična linija u ovom području.

GP Bosanski Brod – Informacije

GP Bosanski Brod radi 24 sata na dan
Telefon broj: 053 622-200

Web kamere GP Bosanski Brod daju trenutno stanje na ovom graničnom prijelazu. U svakom trenutku možete provjeriti kolike su gužve, i koliko dugo se čeka na prelazak granice.

Prelazak granice

Prelazak granice na graničnom prijelazu Bosanski Brod između Bosne i Hercegovine i Hrvatske zahtjeva važeću putnu ispravu, kao što su putovnica ili osobna iskaznica, ovisno o državljanstvu i drugim uvjetima putovanja. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijenos robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo