Stadion Milan Jelić – Modriča

Stadion Modriča Milan Jelić

Stadion dr. Milan Jelić u Modriči je višenamjenski stadion s fokusom na nogometni teren. Nekada se zvao stadion Maxima Modriča, u Bosni i Hercegovini.

Stadion se većinom koristi za nogometne utakmice, a na njemu svoje domaće utakmice igra FK Modriča. Kapacitet stadiona je 7 600 gledatelja.

Stadion Milan Jelić - Modriča
Stadion Milan Jelić – Modriča Foto by Zemir2610

Stadion dr. Milan Jelić je izgrađen 1962. godine, te je u više navrata nadograđen i obnavljan. Do izgradnje stadiona, NK Modriča je koristion igralište u Vranjaku za odigravanje domaćih susreta. U početku su oko igrališta bile postavljene drvene klupe, čime je stadion mogao primiti oko 3 000 gledatelja.

Do 2007. godine stadion se zvao Maxima. Te je godine preimenovan u stadion dr. Milan Jelić. U svibnju 2011. postavljeni su reflektori.

Informacije o stadionu

Lokacija: Modriča, Bosna i Hercegovina
Otvoren: 1962. godine
Korisnik: FK Modriča
Kapacitet: 7600
Teren: Trava

Stadion Milan Jelić Modriča je višenamjenski stadion smješten u Modriči, Bosna i Hercegovina. Koristi se uglavnom za nogometne utakmice i služi kao domaći teren FK Modriča Maxima.

Stadion ima kapacitet sjedenja za 4.000 gledatelja i nazvan je po Milanu Jeliću, bivšem nogometašu i treneru iz Modriče. Obnovljen je 2013. godine, dodavanjem novih tribina i modernim sustavom rasvjete.

Osim što se koristi za nogometne utakmice, stadion se također koristi za druge sportske događaje i koncerte. Bio je domaćin nekoliko međunarodnih utakmica, uključujući i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sveukupno, Stadion Milan Jelić Modriča je važno sportsko odredište u regiji i izvor ponosa za lokalnu zajednicu.

By ivansmo