Granični prijelaz Brčko – BiH

Granični prijelaz Brčko nalazi se u Bosni i Hercegovini i predstavlja važnu točku prelaska granice sa susjednom Hrvatskom. Nalazi se na sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, desno od GP Orašje.

GP Brčko je otvoren za međunarodni promet, a preko njega se obavlja promet roba i usluga, kao i prelazak granice za putnike. Na prijelazu se obavlja kontrola dokumenata i roba, a postoji i carinski terminal.

Kako je riječ o većem graničnom prijelazu, moguće su gužve, i usporen promet u obadva smjera. Web kamere na GP Brčko dat će vam uvid u stanje u prometu, kao i gužve na graničnom prijelazu.

Prelazak granice – GP Brčko

Da biste prešli granicu na GP Brčko, potrebno je da imate važeći putni dokument (npr. putovnicu) i, ako je potrebno, vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku, ovisno o vašoj nacionalnosti i svrsi putovanja. Prije prelaska granice, potrebno je pripremiti potrebne putne dokumente sa važećim datumom valjanosti.

Kada pristignete na granični prijelaz, slijedite putokaze i znakove koji će vas voditi prema odgovarajućem šalteru za kontrolu dokumenata i robe. Na granici će vam se obaviti pregled putnih dokumenata, kao i pregled prtljage ili robe ako je to potrebno.

Nakon što prođete kroz kontrolu, možete nastaviti putovanje u zemlju u koju putujete. U slučaju da se radi o prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, možda ćete trebati provesti dodatnu kontrolu na drugoj strani granice, ovisno o uvjetima. Stoga se preporučuje da provjerite trenutne uvjete i propise prije putovanja kako biste se lakše i bez problema prebacili preko granice.

Ako idete iz smjera BiH u RH, iz mjesta Brčko ćete stići u mjesto Gunja u Hrvatskoj.

By ivansmo