Granični prijelaz Metaljka – BiH

GP Metaljka BiH

GP Metaljka nalazi se na istočnoj strani BiH. Do ovog graničnog prijelaza dolazite manjim prometnim pravcem R-448, iz pravca Goražda (BiH).

Nalazi se južno od GP Uvac.

Granični prijelaz Metaljka povezuje Bosnu i Hercegovinu sa susjednom Crnom Gorom, u planinskom predjelu koji je okružen mnogim turističkim destinacijama i već spomenutim Nacionalnim parkom Tara. Nacionalni park Tara se nalazi nešto sjevernije, ali dovoljno blizu da ga spomenemo.

Prelazak granice na GP Metaljka

Informacije o GP Metaljka, te načinu prelaska graničnog prijelaza su općenite. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Metaljka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore zahtjeva važeću putnu ispravu. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo