Granični prijelaz Orašje – BiH

Granični prijelaz Orašje - BiH - RH

Granični prijelaz Orašje je međunarodni granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nalazi se u istočnoj Bosni i Hercegovini, u blizini grada Orašja, na granici s hrvatskim gradom Županjom. Ovaj granični prijelaz je jedan od važnijih prometnih pravaca između ove dvije zemlje.

Granični prijelaz Orašje je otvoren za promet vozila i pješaka 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Na ovom prijelazu se obavljaju redoviti granični pregledi i provjere putnih dokumenata, a postoji i carinski nadzor. Osim toga, na ovom prijelazu se obavlja i tranzit robe između dvije zemlje, pa se često može vidjeti i veliki broj teretnih vozila.

Važno je napomenuti da se pravila i postupci na graničnom prijelazu Orašje mogu mijenjati ovisno o uvjetima i situacijama, pa se uvijek preporučuje provjeriti aktualne informacije prije putovanja.

Kontakt informacije, radno vrijeme i prelazak granice

Evo nekoliko informacija o kontaktima, radnom vremenu i postupku prelaska granice na graničnom prijelazu Orašje:

Kontakt informacije:

  • Carinska uprava BiH: +387 33 725 300
  • Granična policija BiH: +387 33 742 220
  • Granična policija RH: +385 1 6169 703

Radno vrijeme:

Granični prijelaz Orašje otvoren je 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Prelazak granice:

  • Prilikom prelaska granice na ovom graničnom prijelazu, putnici moraju predočiti valjane putne isprave (putovnice, osobne iskaznice ili druge dokumente s fotografijom). U slučaju da putujete s vozilom, potrebno je imati i registracijsku oznaku vozila, kao i međunarodnu vozačku dozvolu.
  • Tijekom prelaska granice, putnici moraju pričekati u redu za graničnu kontrolu, koja uključuje pregled putnih isprava, provjeru identiteta i potvrdu svrhe putovanja.
  • Ako prelazite granicu s robom, potrebno je podnijeti carinsku deklaraciju i platiti eventualne poreze i carine na robu.
  • Za vrijeme postupka granične kontrole, putnici moraju poštivati ​​upute graničnih policajaca i službenika, kao i pridržavati se pravila o kretanju na graničnom prijelazu.

Napomena: Pravila i postupci na graničnom prijelazu Orašje se mogu mijenjati ovisno o uvjetima i situacijama, pa se uvijek preporučuje provjeriti aktualne informacije prije putovanja.

Stanje u prometu, gužve na granici i druge informacije u živo možete pratiti putem web kamera Granični Prijelaz Orašje.

By ivansmo