Granični prijelaz Karakaj – BiH

GP Karakaj nalazi se na istočnoj strani BiH, nedaleko od GP Šepak. Ovaj granični prijelaz spaja Bosnu i Hercegovinu sa susjednom Srbijom.

Granični prijelaz Karakaj povezuje Tuzlu, preko Kalesije u Bosni i Hercegovini, sa mjestima Donja Drina i Mali Zvornik u Srbiji. Karakaj je mjesto odmah uz Drinu, a GP Karakaj je još jedan granični prijelaz preko ove rijeke. Web kamera GP Karakaj.

Prelazak granice na GP Karakaj

Prelazak granice na graničnom prijelazu Karakaj između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeću putnu ispravu. Ovisno o državljanstvu i drugim uvjetima putovanja, za putnu ispravu nadležna tijela mogu tražiti putovnicu odnosno pasoš, ili osobnu/ličnu kartu. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Moguće je da za prelazak granice trebate odgovarajuću vizu. Za prijenos robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Carinski službenici će provjeriti valjanost dokumenata i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo