Granični prijelaz Šepak – BiH

granični prijelaz Šepak

GP Šepak nalazi se na istočnoj strani BiH, između Bijeljine i Tuzle. Ovaj granični prijelaz spaja Bosnu i Hercegovinu sa susjednom Srbijom preko Drine.

Nalazi se južno od graničnog prijelaza Popovi. Do graničnog prijelaza Šepak, sa južne strane stižete prometnicom M-19, ili ako idete sa sjevera prometnicom M-14.1.

Granični prijelaz Šepak nalazi se neposredno pored mjesta Branjevo u Bosni i Hercegovini. Kada prijeđete granicu prema Srbiji, stići ćete u mjesto Loznica.

Prelazak granice na GP Šepak

Prelazak granice na graničnom prijelazu Šepak između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeću putnu ispravu. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz roba, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

Web kamera GP Šepak.

By ivansmo