Granični prijelaz Prisika – BiH

Granični prijelaz Prisika

Granični prijelaz Prisika nalazi se u Bosni i Hercegovini i predstavlja važnu točku prelaska granice iz smjera Livno (BiH) sa susjednom Hrvatskom. Nalazi se na jugozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, nedaleko od Livna.

GP Prisika je otvoren za prelazak granice za putnike. Na prijelazu se obavljaju kontrole dokumenata i robe.

Kao i drugi granični prilazi, i na graničnom prijelazu Prisika moguće su gužve, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je turistička sezona u punom jeku. Preporučujemo da se putnici prije putovanja informiraju, i da provjere stanje na samom prijelazu. Provjerite stanje uz pomoć Web kamere koja se nalazi na GP Prisika (Izlaz).

Prelazak granice – GP Prisika

Da biste prešli granicu na GP Prisika, potrebno je da imate važeći putni dokument (npr. putovnicu) i, ako je potrebno, vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku, ovisno o vašoj nacionalnosti i svrsi putovanja. Prije prelaska granice, potrebno je pripremiti sve potrebne dokumente, sa važećim datumom valjanosti.

Kada pristignete na granični prijelaz, slijedite putokaze i znakove koji će vas voditi prema odgovarajućem šalteru za kontrolu dokumenata i robe. Na granici će se obaviti pregled putnih dokumenata, kao i pregled prtljage ili robe ako je to potrebno. Također, možete biti podvrgnuti zdravstvenoj kontroli, uključujući provjeru cijepljenja ili negativnog testa na COVID-19, ovisno o trenutnim propisima i uvjetima.

Nakon što prođete kroz kontrolu, možete nastaviti putovanje u Republiku Hrvatsku.

By ivansmo