Granični prijelaz Rača – BiH

granični prijelaz Rača BiH - Srbija

Granični prijelaz Rača je međunarodni granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Srbije. Nalazi se na granici između Bijeljine u Bosni i Hercegovini i Sremske Rače u Srbiji.

GP Rača se nalazi na prometnici M-18, koji iz Bosanske Rače, preko Save vodi u Srbiju na Bosutski put.

Ovo je najsjeverniji prijelaz na graničnoj liniji Bosne i Hercegovine i Srbije. Na graničnom prijelazu Rača, mogu se pregledati i carinske isprave.

Prelazak granice na GP Rača

Postupak prelaska granice na Graničnom prijelazu Rača ovisi o vašoj državljanstvu i svrsi putovanja. Ipak, uobičajeni postupak za putnike uključuje sljedeće korake:

Provjerite vrijeme otvaranja i zatvaranja prijelaza kako biste bili sigurni da će prijelaz biti otvoren kada planirate prijeći granicu.

Pribavite sve potrebne putne dokumente, poput važeće putovnice ili osobne iskaznice. Provjerite je li vaš dokument valjan za ulazak u drugu zemlju i imajte na umu da neke zemlje zahtijevaju dodatne dokumente, poput vize.

Prilazite graničnom prijelazu te slijedite znakove i upute službenih osoba.

Zaustavite vozilo na za to označenom mjestu.

Predajte svoje putne dokumente službenoj osobi koja će ih pregledati i provjeriti.

Ako je potrebno, službeni će vas upitati o svrsi putovanja, trajanju boravka ili drugim pitanjima koja su relevantna za vaše putovanje.

Nakon provjere dokumenata i, ako je sve u redu, bit ćete pušteni preko granice u drugu državu.

Važno je napomenuti da je uvijek važno biti strpljiv i poštovati upute službenih osoba na graničnom prijelazu. Uz to, uvijek provjerite aktualne informacije o prijelazu prije putovanja kako biste bili sigurni da ćete imati glatko i sigurno putovanje preko granice.

By ivansmo