Granični prijelaz Skelani – BiH

GP Skelani nalazi se na istočnoj strani BiH, južno od GP Bratunac. ovaj granični prijelaz, preko rijeke Drine spaja Bosnu i Hercegovinu sa susjednom Srbijom.

Granični prijelaz Skelani povezuje istoimeni gradić Skelani (Bosna i Hercegovina), sa mjestom Bajina Basta u Srbiji. Do GP Skelani možete doći iz smjera Dervente, ili ako idete iz Bratunca preko Potočara i Srebrenice.

Prelazak granice na GP Skelani

Informacije o GP Skelani, te načinu prelaska graničnog prijelaza su općenite. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Skelani između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeće putne isprave (kao što su putovnica ili osobna iskaznica), ovisno o državljanstvu i drugim uvjetima putovanja. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo