Granični prijelaz Popovi – BiH

GP Popovi nalazi se na istočnoj strani BiH, i taj granični prijelaz spaja Bosnu i Hercegovinu sa susjednom Srbijom.

Nalazi se južno od graničnog prijelaza Rača, i drugi je po redu ako gledamo sa sjevera prema jugu.

Granični prijelaz Popovi povezuje Bijeljinu (BiH), sa mjestom Bogatic, te sjevernije sa mjestom Sremska Mitrovica u Srbiji. Za razliku od graničnih prijelaza na sjeveru Bosne i Hercegovine, koji povezuju sa susjednom Hrvatskom preko rijeke Save, GP Popovi prometuje preko Drine, u istočnom smjeru.

Prelazak granice na GP Popovi

Prelazak granice na graničnom prijelazu Popovi između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeću putnu ispravu (kao što su putovnica ili osobna iskaznica), ovisno o državljanstvu i drugim uvjetima putovanja. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijenos robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

Web kamera GP Popovi – Pavlovića most.

By ivansmo