Granični prijelaz Zupci – BiH

granični prijelaz Zupci

GP Zupci se nalaze krajnje južno i posljednji je granični prijelaz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ako gledamo od sjevera prema jugu. Jedan je od prometnijih graničnih prijelaza, a nalazi se južno od graničnog prijelaza Klobuk. Granični prijelaz Zupci spaja Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Do ovog graničnog prijelaza dolazite iz grada Trebinje (BiH), ako krenete u pravcu Tuli-Grab, te Herceg Novi u Crnoj Gori.

Mnogi koji se odluče ići u Crnu Goru na ljetovanja, u Herceg Novi ili neko okolno mjesto, vjerojatno će ići na granični prijelaz Zupci.

Prelazak granice na GP Zupci

Informacije prelasku granice na GP Zupci, te općim odredbama ponašanja na graničnim prijelazima možete pročitati u nastavku. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Zupci između Bosne i Hercegovine i Crne Gore zahtjeva važeću putnu ispravu. Svi koji putuju vozilom trebaju dati na uvid važeću vozačku dozvolu, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

Svakako provjerite i stanje na graničnom prijelazu Zupci, kolike su gužve i koliko se čeka na prelazak granice. Web kamere GP Zupci.

By ivansmo