Granični prijelaz Klobuk – BiH

granični prijelaz Klobuk

Klobuk je još jedan od većig graničnih prijelaza na istoku zemlje. Jedan je od prometnijih, a nalazi se južno od graničnog prijelaza Deleuša. Granični prijelaz Klobuk spaja Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Do ovog graničnog prijelaza dolazite iz grada Trebinje (BiH), odakle vas put vodi ka mjestu Vilusi u Crnoj Gori (Općina Nikšić).

Granični prijelaz Klobuk nalazi se na putnom prevcu M-6, te spaja grad Trebinje u Bosni i Hercegovini sa mjestom Vilusi u Crnoj Gori. U blizini ovog graničnog prijelaza, zapadno od njega, se nalazi rijeka Trebišnjica, koja se nešto sjevernije ulijeva u Bilećko jezero.

Prelazak granice na GP Klobuk

Informacije prelasku granice na GP Klobuk, te općim odredbama ponašanja na graničnim prijelazima možete pročitati u nastavku. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Klobuk između Bosne i Hercegovine i Crne Gore zahtjeva važeću putnu ispravu. Svi koji putuju vozilom trebaju dati na uvid važeću vozačku dozvolu, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo