Park Doline Goranci – Mostar

Park Doline Goranci nalazi se Sjeverozapadno od Mostara. Park se proteže većim područjem, na nadmorskoj visini od 800 metara. Odlično je uređen i namjenski urađen za cjelodnevnu ponudu za svoje goste. Iskoristite slobodan dan, i provedite ga u prirodi, uz kompletan sadržaj za obitelj ili prijateljsko druženje.

Iskoristite priliku i posjetite odlično uređene staze, uživajte u prirodnom okruženju i kompletnoj ponudi koju park nudi.

Park Doline Goranci nudi sadržaj za cjelodnevna obiteljska ili prijateljska druženja. U parku imate trgovinu, kafić, dječje igraonice, kao i prostor za rekreaciju odraslih. Uz sami park, nalazi se odličan restoran, koji nudi sve vrste jela i pića. U restoranu možete organizirati druženja, kao i svečane prigode. Tko god traži mjesto za provesti slobodan vikend, jedan dan s obitelji ili u druženju sa prijateljima – Park Doline Goranci je mjesto za vas.

Pogledajte neke fotografije – Park Doline Goranci – Mostar

Udaljenost Goranci – Mostar je nekih 20-30 minuta vožnje automobilom. Da bi stigli do parka vozite se kroz naselje Cim, prema Gorancima. Na samoj lokaciji nalazi se veliki broj parkirnih mjesta, kao i restoran, smješten nasuprot staze koja vas vodi u prirodu. Mjesto je odlična destinacija za obitelji sa djecom, ali i sve koji žele provesti dio dana na otvorenom, u druženju ili šetnji po uređenim stazama.

Osim šetnje, u parku možete vježbati na postavljenim fitnes spravama. Pustite djecu da se zabave na igralištu, dok vi radite vježbe.

Goranci - figura ilirske božice iz 19. stoljeća
brončana figurica ilirske božice

Zanimljivo za vidjeti:

Minijaturna brončana figurica ilirske božice, slučajno pronađena krajem 19. st. u Sovićima, Župa Goranci, nedaleko od Mostara, vrijedni je nalaz iz vremena Ilira. Pretpostavlja se da je nastala tri stoljeća prije Krista.
Izduženog tijela, slomljenih nogu i jedne ruke, ima perforirane grudi i lijevom rukom prekriva intimni dio tijela. Arheolozi je objašnjavaju kao predstavu kultne božice, koja je najvjerojatnije uvezena na dalmatinsko područje. Rustična izvedba, naglašena asimetričnost i redukcija ukazuju na mogući izvorni likovni izričaj, a pretpostavka je da statua predstavlja autohtonu inačicu božice Venere pudice.
Figura je izložena u stalnom postavu Muzeja franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskog na Humcu kod Ljubuškog.
figura / Kamenoklesar Mario Raič

Goranci – Park Doline: Dodatne informacije

Za dodatne informacije, možete poslati upit na E-mail adresu: goranci.online@gmail.com

Konoba Goranci, telefon broj: 036 381 167, mobitel broj: 063 311 487, E-mail: info@konobagoranci.com

Za kompletnu ponudu Konoba Goranci, posjetite web stranicu http://www.konobagoranci.com/

Noćenje u prenoćištu Zlatni Dol – Goranci – pozovite broj: 063 565 712

Sve potrebne informacije, cijena noćenja, cijena ulaznice, cijene u restoranu… pozovite odgovarajući broj telefona, ili kontaktirajte putem e-mail poruke.

By ivansmo