rujište mostar

Popularno izletište iznad Mostara – Rujište, sve je više posjećeno, posebno u zimskom periodu. Ako ste bili, sigurno ste posjetili i Snježnu kuću, a ukoliko niste, svakako predlažemo da posjetite i spomenuti objekt. Snježna kuća glavno je okupljalište i mjesto gdje se možete ugrijati uz omiljeno piće ili neko jelo iz bogate ponude.

Rujište se nalazi sjeverno od Mostara, a do planinskog vrha stižete kroz naselje Bijelo polje, uz planinski put koji se lako da pratiti.

Rujište Mostar – Fotografije

Hotel Snježna kuća Rujište: Dodatne informacije

Hotel Snježna kuća nalazi se uz samu skijašku stazu, i otvorena je u sezoni za sve posjetitelje. Za dodatne upite, noćenje, cijene aranžmana ili vremenske uvjete na Rujištu, slobodno možete pozvati na telefon broj: 036 502 500.

Osim smještaja u hotelu, odsjesti na Rujištu možete u nekoj od mnogobrojnih planinskih kuća i vikendica. Cijena noćenja različita je, ali su cijene u pravilu pristupačne. Cijena noćenja na Rujištu prihvatljiva je, i možemo kazati da se isplati s obzirom da ćete se odlično provesti u pravom prirodnom okruženju.

S obzirom da se uspinjete naplaninu, i da do Rujišta vodi planinski put, udaljenost od grada (Mostar – Rujište) je nekih 25-30 minuta vožnje. Put je asfaltiran, i slobodno se možete uputiti osobnim automobilom.

Rujište je odlično mjesto za posjetiti, bez obzira na godišnje doba. Odlično je prirodno okruženje i ljeti i zimi. Kada god ste u blizini, predlažemo da posjetite Rujište pokraj Mostara.

Najviši vrh planine nalazi se na 1703 metara nadmorske visine. Čak i za vrijeme najtoplijih ljetnih dana, na vrhu ćete naći potrebno osvježenje. Ako se odlučite provesti noć na planini, to svakako možete učiniti tako da iznajmite planinsku kolibu. U ponudi je veliki broj prenoćišta, a cijene noćenja na Rujištu su zaista prihvatljive. Osim ponude uz skijašku stazu, na Rujištu možete proći mnoge šumske staze i putove, razgledati prirodnu ljepotu kraja ili uživati u vožnji biciklom.

By ivansmo