Plaža Telašćica – Dugi Otok

Park Prirode uvala i plaža Telašćica

Plaža Telašćica zapravo je uvala smještena na Dugom Otoku u uvali Telašćica. Ne možemo precizno pokazati položaj plaže, ali ćemo spomenuti u nastavku Park Prirode Telašćica, te plaže koje se nalaze u ovom prirodnom i prelijepom ambijentu.

Osim plaže, Dugi Otok i sami Park Prirode zaista obiluje povijesnim znamenitostima, florom i faunom, te naravno uvalama i plažama koje su okupane čistim morem i prelijepim ljetnim suncem. Sami otok jako dobro je posjećen, pa tako i mjesta koja ćemo u nastavku spomenuti.

Plaža Telašćica se nalazi u istoimenoj uvali, na južnom dijelu otoka. Taj dio nosi status Park Prirode, i zaštićeni je prirodni spomenik. Sa jedne strane uvalu krase plaže, dok je na drugoj strani zatvaraju strme stijene, prekrivene vegetacijom. Plaže posjećuju brojni nautičari, ali i gosti Dugog Otoka, i okolnih mjesta. U sklopu ovog parka nalazi se i Slano jezero. To je samo još jedna prirodna atrakcija koja će privući brojne posjetitelje, i pružiti im nezaboravan boravak.

Nedaleko se nalaze ostatci dviju povijesnih crkvi. Crkva sv. Ivana, i crkva sv. Viktora, nalaze se na sjevernom dijelu parka, točnije njihovi ostatci i arheološki tragovi. Malo sjevernije se nalazi i crkva sv. Padovanskog, koja je sačuvana i u funkciji.

Plaža Telašćica slike

Pokazat ćemo par fotografija sa Dugog otoka. Park Prirode Telašćica, more, plaže i panoramski pogled. Uživajte u slikama plaže iz parka prirode.

Park Prirode Telašćica
Plaža Telašćica
Dugi otok
Telašćica stijene

Čisto more, prirodni ambijent i ljetno sunce. Ovo je idealna kombinacija za ljetni godišnji odmor. Veselimo se vašem dolasku.

Plaža Telašćica na Google karti

Park prirode Telašćica pozicioniran je na Google karti koju smo objavili ispod. Tko god se zaputi na Dugi otok, svakako treba posjetiti i ovu plažu, te istražiti prirodne ljepote parka prirode.

Južnije se nalazi otok Kornati. Uvale na Dugom otoku kriju neke manje otočiće, što je posebno zanimljivo nautičarima. Svakako posjetite Dugi otok, i Park prirode Telašćica. Uvjereni smo da ćete uživati.

By ivansmo