Plaža Veli Žal – Dugi Otok

Veli Žal

Spominjali smo već neke plaže na Dugom otoku. Ovo je plaža Veli Žal, koja se nalazi izvan naseljenog dijela otoka, i gleda na otvoreno more.

Veli Žal je šljunčana plaža, smještena ispred malenog otoka Mežanj. Do plaže možete doći ako slijedite jasno označene upute i slijedite asfaltirani put. Nakon što parkirate automobil, za 5 minuta pješačenja već ste na plaži.

Plaža Veli Žal se prostire na više od kilometra u širinu. To znači da na njoj ima mjesta za veći broj posjetitelja, i neće biti gužve na plaži.

Na nekim mjestima plaža je stjenovita, što daje svima mnogo izbora za omiljeno mjesto za sunčanje i kupanje. U moru se nalazi sitni pijesak, i lako je pristupačna. Ova plaža je idealna za uživanje u miru, izvan naseljenog mjesta, bez velike buke i gužve.

Čak i u vrhuncu sezone, ovdje možete pronaći svoj prostor za mir i tišinu. Slobodno se opustite, uživajte u čitanju omiljene knjige ili slušanju glazbe po osobnom izboru. Preporučujemo da sa sobom ponesete potrebne rekvizite za plažu, da odmor bude potpun.

Plaža Veli Žal pružit će ono po što ste došli, a to je uživanje u miru i tišini. Zauzmite svoje mjesto i ne brinite za gužve.

Iznad ove plaže nalazi se plaža Sakarun.

Plaža Veli Žal slike

Pogledajte fotografije sa plaže. Uživajte u slikama, pa se odlučite posjetiti Dugi otok. Na fotografijama možete vidjeti maleni otočić Mežanj, iza kojeg se nastavlja pogled na otvoreno more i obalu Italije.

Mežanj
plaža Veli žal panoramski pogled
veli žal stijene
pogled u more
plaža i more

Plaža Veli Žal na Google karti

Pronađite plažu Veli Žal na Google karti. Pogledajte i druge plaže u blizini. Uživajte u ljetnom odmoru, pod Jadranskim suncem. Ovo je možda i najpoznatija plaža ovog otoka. Ako je tražite na karti, nalazi se točno na visini Zadra. Sa plaže imate pogled na maleni otok, i na otvoreno more odnosno na obalu Italije.

Plaža će se svidjeti svakome tko se odluči posjetiti je. Veselimo se vašem dolasku. Odmorite se i dođite nam ponovno. Pored gostiju sa otoka, očekujte i nautičare koji jednostavno obožavaju Hrvatske otoke. Nemojte se iznenaditi manjim i većim jahtama usidrenim u blizini obale.

By ivansmo