Plaža Sakarun – Dugi Otok

Prelijepa plaža Sakarun nalazi se na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, ali je pozicionirana tako da gleda prema jugu. Sa lijeve i desne strane lijepo je ograđena prirodnim reljefom, tako da je kao ucrtana na svojih 800 metara širine. Kada pogledate fotografije, vidjtet ćete kako se lijepo ističe u svom prirodnom ambijentu.

Sa plaže vidite Jadransko more, prema jugu. Kako je smještena na samom kraju Jadranske obale, možete uživati u neometanom pogledu na otvoreno more, dokle god vam pogled seže. Zatvorena je sa 3 strane, što je čini dodatno privlačnom, pa tako i ugodnom za boravak i odmor.

Spominjali smo već neke plaže na Dugom otoku, pa ćemo sada dati link na plažu Telašćica. Svakako pogledajte objavu.

Plaža Sakarun slike

Kao što vidite i na fotografijama, glavni dio plaže jasno se razlikuje i sačinjen je od kamenih oblica. Šljunčana plaža prikladna je za sve osobe i uzraste. U more se lako ulazi, a za one koji žele mira i samoće, sa strana se mogu izdvojiti na stjenoviti dio.

Obje strane plaže “ograđene” su stijenama, koje su lako dostupne i možete se zaputiti na neku od njih. Sunčanje na stijenama nekima je primamljivo, pa će uživati na spomenutim mjestima.

plaže Dugi otok - Sakarun
Dugi otok plaže

Plaža Sakarun na Google karti

Plaža je smještena na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka. Ima pogled prema jugu. Omeđena je prirodnim stijenama, a sama plaža je 800 metara široka, što osigurava dovoljno mjesta za veliki broj posjetitelja.

U ljetnoj sezoni, na plaži rade ugostiteljski objekti. Možete se osvježiti uz piće po želji, ili pojesti neki od specijaliteta koje nude obližnji fast food barovi. Posjetitelji koji dolaze osobnim automobilom imaju odgovarajuća mjesta za parking. Drugi dio posjetitelja dolazi brodicama ili jahtama, koje mogu usidriti u samoj uvali. Nautički turizam prepoznatljiv je na otoku, pa tako i na spomenutoj plaži.

Ako ste na ljetovanju na Dugom otoku, svakako posjetite plažu Sakarun. Želimo vam ugodan boravak i nezaboravan ljetni odmor.

By ivansmo