Plaža Zlatni Rat – Otok Brač

Zlatni rat

Zlatni Rat zapravo je jedna od najpoznatijih plaža na Hrvatskoj obali, najviše zahvaljujući svojoj prirodnoj, jedinstvenoj strukturi i obliku. Sama plaža vremenom može promijeniti oblik, u ovisnosti od strujanja mora, i vjetru koji puše, ali je u svakom trenutku jedinstvena i prepoznatljiva u svijetu. Plaža Zlatni Rat je svojevrsni sinonim Hrvatskog turizma u ljetnim mjesecima, i sastavni je dio skoro svake razglednice s Jadrana.

U nastavku ćemo pokazati slike plaže, njenu lokaciju na karti, te ćemo spomenuti mogućnosti ljetovanja na ovoj plaži. Odmah sada možemo predložiti svim gostima otoka Brača da dođu na plažu Zlatni Rat.

Smještena je u Bolu, na južnoj strani otoka Brača. Sa plaže vidite otoke preko puta, no unatoč tome, ispred vas se nalazi dovoljno plavetnila da uživate u prelijepim bojama Jadranbskog mora. Šljunčana je plaža, sa sitnim pijeskom, veličine oko 1000 metara. U ovom dijelu se javljaju strujanja zraka, zbog čega se na plaži i u njenoj blizini nalazi veliki broj windsurfer-a (jedrenje na dasci).

Plaža Zlatni Rat slike

Šljunčana plaža osunčana je cijelim dijelom kojim dodiruje more. Ipak, u pozadini ima mjesta u hladu, tako da će svatko pronaći svoj kutak za uživanje.

Zlatni rat plaža i hladovina
Zlatni rat panorama

Panoramski pogled najbolje dočarava ljepotu ove plaže. Odmah postaje jasno zbog čega je ova plaža sastavni dio Hrvatske turističke razglednice.

sportovi na vodi
najljepša plaža na Jadranu poznata je u čitavom svijetu
plaža i more u daljini

Šljunčana plaža ima fenomenalan pristup u more, a vjetrovi koji se formiraju daju odlične uvjete za daskanje i letenje iznad plaže.

Zlatni rat na Braču

Plaža Zlatni Rat na Google karti

Ova plaža je idealno mjesto za izraditi najbolje fotografije vašeg ljetovanja. Sami pogled na plažu, aktivnosti na plaži i ljetno sunce – sve to ukomponira najbolju sliku ljetovanja.

Pored plaže i na samoj plaži imate sve potrebno za bezbrižan odmor. Nedaleko se nalazi parking prostor, a na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Tu su i lokali sa osvježavajućim pićima, te restorani sa hranom i slasticama.

By ivansmo