Skijalište Bjelašnica

Spomenuli smo već prije neka skijališta u Bosni i Hercegovini. Ovu priliku koristimo da vas upoznamo sa najvišim skijalištem u našoj državi. Dakle, Bjelašnica je najviše skijalište u BiH.

Shodno tome, na Bjelašnici možete uživati u najzahtjevnijim skijaškim stazama, na onim istim stazama na kojima su se održavala muška natjecanja za vrijeme Olimpijskih igara 1984. godine.

Bjelašnica je od Sarajeva udaljena tek 25 kilometara. U ljetnim mjesecima planina je popularno odredište za one koji vole prirodu i uspone. Ipak, svoj potpuni potencijal Bjelašnica doživi u zimskim mjesecima, kada proradi skijalište na ovoj planini. Na planini imate potrebni prateći sadržaj.

Skijalište Bjelašnica najviše je skijalište u Bosni i Hercegovini i jedno je od popularnijih u regiji.

Skijalište na Bjelašnici

Na samom kraju staze nalazi se mjesto Babin Do, na 1250 metara nadmorske visine. Smještajni kapaciteti udaljeni su tek par minuta od skijaških staza. Na raspolaganju imate trgovine, barove i restorane. Tu su naravno i suvenirnice, te ostali sadržaj prikladan za zimovanje.

Ukupna dužina skijaških staza na Bjelašnici iznosi 14 kilometara. Tu su i žičare, te mogućnost kupovine ili najma skijaške opreme. Na Bjelašnici se nalazi i 25 sniježnih topova, u slučaju blagih zima – kada planine oskudijevaju snijegom.

skijalište bjelašnica

Web kamere Bjelašnica

Prije nego se zaputite, možete pogledati snimke web kamera na Bjelašnici. Provjerite kolike su gužve na stazi, i kakva je kvaliteta snijega.

staza na Bjelašnici
skijanje na Bjelašnici

Ako dolazite iz daleka, posebno ako prelazite granični prijelza prema Bosni i Hercegovini, savjetujemo da provjerite web kamere graničnih prijelaza BiH.

Kako doći na Bjelašnicu

Koristimo priliku da objavimo Google kartu koja pokazuje Bjelašnicu. Ako se zaputite, slobodno uključite navigaciju na svom mobilnom uređaju i slijedite upute.

Skijalište Bjelašnica jedno je od popularnijih zimskih odredišta za naše državljane, ali i za susjede iz Srbije, Hrvatske, i Crne Gore.

Veselimo se vašem dolasku. Za sve dodatne informacije u vezi skijaškog centra, i sadržaja na skijalištu Bjelašnica, posjetite poveznicu.

By ivansmo