skijalište Vlašić

Vlašić se nalazi u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, te je, pored Jahorine i Blidinja, jedno od najpoznatiji skijališta u državi. Najviši vrh planine je Opaljenik, koji se nalazi na 1943 metara nadmorske visine. Sami skijaški centar Vlašić nalazi se na 1260 metara nadmorske visine.

Vlašić se nalazi blizu Travnika (udaljen manje od 30 kilometara), te svojim gostima nudi hotelski i drugi smještaj.

Skijalište i ponuda na planini Vlašić

Na vlašiću gosti mogu birati, hotelski smještaj, sobu u motelu ili privatni smještaj. Veliki broj vikendica koje se iznajmljuju obogaćuju ukupnu ponudu ovog skijališta.

Na vlašiću imate 14 kilometara staze za skijanje. Pored skijaških staza, u ponudi je i skakaonica te ski lift koji će vam pomoći za uspinjanje.

Najveći broj stranih turista na Vlašić dođe nam iz susjedne Hrvatske. U tom kontekstu da spomenemo, da je Vlašić udaljen od Zagreba nekih 350 kilometara. Udaljenost Rijeka – Vlašić iznosi 500 kilometara.

Skijalište Vlašić popularno je, kako među domaćim, tako i među stranim gostima. Veliki broj gostiju dođe iz svih nam obližnjih država. Najveći broj stranih gostiju dođe nam iz Hrvatske.

Prije nego krenemo dalje, puštamo neke fotografije sa skijališta. Uživajte u danima provedenim na Vlašiću.

Vlašić žičara
skijaška staza na Vlašiću
Vlašić u snijegu
skijalište vlašić
kafić na Vlašiću

Web kamere Vlašić

Provjerite kakvo je stanje na Vlašiću. Zavirite u objektive web kamera koje donosimo. Pripremite se za put i uživajte u zimskim radostima.

Kako doći na Vlašić

Posjetite skijalište na Vlašiću i uživajte u zimskim radostima. Veselimo se vašem dolasku. Pogledajte na Google karti kako doći na Vlašić. Sigurno ćete uživati. Za sve one koji prelaze granicu, predlažemo da potražite web kamere graničnih prijelaza. Tako ćete se bolje pripremiti za put, i organizirati vrijeme potrebno za dolazak. Web kamere BiH, te web kamere HR nalaze se na poveznicama. Potražite granični prijelaz koji ste planirali prijeći.

Vozite oprezno i po propisima. Posebno u zimskim mjesecima, kada su kolnici skliski i moguća je poledica.

By ivansmo