U srcu Hercegovine, smješten u prirodnom okruženju između Ljubuškog, Međugorja i Čapljine, nalazi se vodopad Kravica. Ovaj prirodni aranžman svake godine, posebno u ljetnom periodu, privlači sve veći broj gostiju sa svih strana svijeta. Vodopad Kravica je omiljeno kupalište mnogih posjetitelja, te nudi i bogatu turističku ponudu svim gostima koji dođu.

Rijeka Trebižat, na svom putu kroz Hercegovački krš, između sela Studenaca i Zvirića, gradi 28 metara visok vodopad, koji sa svojih 120 metara širine jednostavno oduzima dah.

Kravica – Fotogalerija

Vodopad Kravica omiljeno je kupalište i mjesto za provesti dan u prirodi. Turistička ponuda je bogata, i svake godine se pridodaju nove aktivnosti. Ako se odlučite posjetiti vodopad Kravica, vrijedi spomenuti da imate ogromno parking mjesto na raspolaganju, i da ćete do samog vodopada imati opciju prošetati ili platiti vožnju posebno opremljenim turističkim vlakićem.

Dodatne informacije o ponudi, suvenirnicama i restoranu, napisat ćemo pred kraj ovog teksta. Prije nego se zaputite na kra, predlažemo da pogledate još par fotografija – Vodopad Kravica.

Foto – Vodopad Kravica

Veliki parking, staza za šetanje ili put za vožnju vlakićem do vodopada. Pored spomenutog, u ponudi je i restoran smješten odmah uz vodu, kupalište malo niže vodopada, i stare kamene kuće izgrađene s ciljem da predstave staru gradnju koja se nalazila nekada na tom mjestu.

Na samom ulazu možete kupiti kartu, razgledati suvenirnice ili kupiti sebi neki suvenir kao podsjetnik na vodopad Kravica.

Još par fotografija

Za kraj ćemo dati neke informacije, za slučaj da odlučite posjetiti vodopad Kravica.

Vodopad Kravica visok je 28 metara i širok 120 metara. Nalazi se na rijeci Trebižat, u srcu Hercegovine. Da budemo precizni, vodopad se nalazi 3 kilometra nizvodno od sela Hrašljani, između sela Studenaca i Zvirića.

U neposrednoj blizini su još neke zanimljive turističke destinacija, pa predlažemo da ih posjetite. To su tvrđava Herceg Stjepana, muzej Humac, i vodopad Koćuša.

Za dodatne informacije o rezervacijama i ponudi, predlažemo da pozovete broj telefona: 039 832 340.

Vodopad Kravica se nalazi tek 40 kilometara od Mostara, pa pozivamo sve posjetitelje najvećeg Hercegovačkog grada da dođu i uvjere se u ljepote vodopada Kravica.

Restoran Most – vodopad Kravica, broj telefona: 039 838 288.
Restoran Most, web stranica: http://restoran-most.com/hr/home

Udaljenost Čapljina – Kravica je nešto manje od 20 kilometara. Ako ste u prilici, posjetite Mogorjelo, ili Počitelj.

By ivansmo