Granični prijelaz Uvac – BiH

GP Uvac BiH

GP Uvac nalazi se na istočnoj strani BiH, južno od GP Vardište. Ovaj manji BiH granični prijelaz, spaja našu državu sa susjednom Srbijom.

Granični prijelaz Uvac povezuje istoimeni gradić Uvac (Bosna i Hercegovina), sa mjestima Novi Varoš i Prijepolje u Srbiji. Do GP Uvac možete doći iz smjera Višegrad u BiH, ako želite zaobići GP Vardište koji se nalazi sjevernije.

Prelazak granice na GP Uvac

Informacije o GP Uvac, te načinu prelaska graničnog prijelaza su općenite. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Uvac između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeće putne isprave (kao što su putovnica ili osobna iskaznica), ovisno o državljanstvu i drugim uvjetima putovanja. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

Imajte na umu da je GP Uvac manji granični prijelaz, što je nekada dobro znati, da bi se izbjegle gužve na granici.

By ivansmo