Granični prijelaz Vardište – BiH

gp Vardište BiH

GP Vardište nalazi se na istočnoj strani BiH. Do ovog graničnog prijelaza dolazite prometnim pravcem E-761, koji prolazi kroz Višegrad (BiH), i nastavlja do manjeg mjesta Branešci u Srbiji.

Nalazi se južno od graničnog prijelaza Skelani, u blizini Nacionalnog parka Tara..

Granični prijelaz Vardište povezuje Bosnu i Hercegovinu sa Srbijom, u planinskom predjelu koji je okružen mnogim turističkim destinacijama i već spomenutim Nacionalnim parkom Tara.

Prelazak granice na GP Vardište

Informacije o GP Vardište, te načinu prelaska graničnog prijelaza su općenite. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Vardište između Bosne i Hercegovine i Srbije zahtjeva važeću putnu ispravu. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

By ivansmo