skijalište Blidinje

Blidinje je svakako među najpoznatijim skijalištima u Bosni i Hercegovini. Najveći broj gostiju dolazi iz susjedne Hrvatske, ali su brojni i turisti iz drugih zemalja. Skijalište se nalazi u samom Parku prirode Blidinje, o kojem smo već pisali. Ovom prilikom ćemo se usredotočiti na samu ski stazu, i ponudu zimskih sportova i aktivnosti koje Blidinje nudi svojim posjetiteljima u zimskim mjesecima.

Odmah da napomenemo, Blidinje možete posjetiti u bilo koje doba godine. Na taj način ćete uživati u prirodnim ljepotama ovog mjesta. Ipak, za vrijeme zimskih mjeseci, i snježnih padalina, na Blidinju se rađa jedan sasvim novi ugođaj. Osim gostiju koji se vole provesti na snijegu, uživajući u različitim zimskim sportovima, na Blidinju će mnogi organizirati zabave pa čak i doček Nove godine.

Skijalište Blidinje svoju sezonu otvara ovisno o vremenskim prilikama. To znači da će već nakon prvog snijega na Blidinje stići prvi gosti u namjeri da uživaju u zimskim radostima. Službe za čišćenje prometnica pravovremeno reagiraju, te su uvijek spremni pomoći posjetiteljima ovog skijališta te samog Parka prirode.

žičara na Blidinju

Web kamere Blidinje

Pogledajte web kamere koje donose live streaming same skijaške staze na Blidinju. Staza Risovac – Blidinje – LINK

Prije nego se zaputite na Blidinje, posebno ako dolazite iz Hrvatske ili neke druge države, preporučujemo da provjerite stanje na granicama i stanje u prometu. Već prije smo objavili web kamere sa graničnih prijelaza, kao i web kamere prometnica koje vode prema Blidinju. Pogledajte stanje na cestama i graničnim prijelazima.

Web kamera Posušje – Tomislavgrad

Web kamera Osoje

Web kamera Livno – Šujica

Web kamera Risovac

Ukoliko dolazite iz drugih smjerova, provjerite web kamere koje prate vaš putni pravac.

Kako doći do Blidinja

Prije putovanja provjerite stanje na graničnim prijelazima i stanje na cestama koje vode prema Blidinju. Zavirite u web kamere koje smo već objavili, da budete sigurni u svoj dolazak. Nemojte krenuti na put, da niste 100% pripremljeni za uvjete na cesti.

Skojalište - ski staza na Blidinju

Pogledajte Google kartu koja vodi do ski staze na Blidinju.

By ivansmo