Stadion Pod Bijelim Brijegom – Mostar

stadion pod Bijelim Brijegom

Stadion HŠK Zrinjski poznat je i kao Stadion pod Bijelim Brijegom. Jedan od poznatijih stadiona u Bosni i Hercegovini, naročito radi sportskih uspjeha nogometnog kluba Zrinjski.

Stadion pod Bijelim Brijegom je višenamjenski stadion, ali je svoje najbolje uspjehe zabilježio u odigravanju nogometnih susreta, kako Premijer lige BiH, tako i u odigravanju Europskih susreta. Najveće zasluge za promociju stadiona svakako ima NK Zrinjski.

Informacije o stadionu

Stadion pod Bijelim Brijegom izgrađen je 1958. godine. Izgrađen je sa atletskom stazom, ima rasvjetu i dvije tribine.

Zapadna (gornja) tribina prima većinu broja gledalaca, dok je istočna tribina (stajanje) “rezervirana” za najvjernije navijače nogometnog kluba. Na stajanju utakmice prate simpatizeri kluba Ultrasi iz Mostara.

Kapacitet stadiona: Stadion HŠK Zrinjski ima 9.000 sjedalica. Od tog broja, 800 sjedećih mjesta je natkriveno. Prije postavljanja sjedalica, stadion je mogao primiti 25.000 gledalaca.

panorama stadion HŠK Zrinjski
Panorama stadiona

Nadimak stadiona: Stadion pod Bijelim Brijegom dolazi od istoimenog naselja (Bijeli brijeg u Mostaru) ispod kojeg je smješten.

Stadion HŠK Zrinjski
Stadion pod Bijelim Brijegom

Prije se zvao Gradski stadion pod Bijelim Brijegom.

Lokacija: Mostar, Bosna i Hercegovina
Otvoren: 7.9.1958.
Korisnici: HŠK Zrinjski Mostar
Kapacitet: 25.000 (9.000 sjedećih)

U nastavku možete vidjeti galeriju fotografija sa održavanja nogometnih susreta.

Fotogalerija sa stadiona pod Bijelim Brijegom

Nogometni Klub Zrinjski jedan je od dva gradska kluba koji igraju u Premijer Ligi BiH, i zajedno s FK Velež odigravaju gradski derbi. Događanje je to koje prate mnogi gledaoci i simpatizeri dva spomenuta kluba. Utakmice koje se održavaju na stadionu uvijek su dobro posjećene. Igrači imaju podršku vjernih navijača, ali i svih koji vole sport – posebno nogomet.

Stadion HŠK Zrinjski nalazi se pod Bijelim Brijegom. Stadion ima reflektore, odnosno uvjeti za odigravanje i u noćnim uvjetima. Pored glavnog travnjaka, u kompleksu se nalazi i pomoćni teren za treninge.

Gornja tribina podijeljena je na više zasebnih cjelina, od kojih jedan dio popunjavaju gostujući navijači. Donja tribina, stajanje, rezervirana je za simpatizere kluba – Mostarski Ultrasi, i popunjava se samo u susretima Premijer lige BiH. U susretima Europskih takmičenja, tribina stajanje je zatvorena za gledaoce.

Snimka stadiona iz zraka

Stadion Pod Bijelim Brijegom, kroz objektive smještene na dronu. Pogledajte snimke iz zraka.

Stadion Pod Bijelim Brijegom

By ivansmo