Stari most

Stari Grad u Mostaru je predivan grad u Bosni i Hercegovini koji ima bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Jedna od najpoznatijih atrakcija u ovom gradu je Stari Most, koja je simbol grada i jedan od najvažnijih povijesnih spomenika u Bosni i Hercegovini.

Stari Most je izgrađen u 16. stoljeću i bio je jedan od najvećih i najljepših mostova u tom periodu. Međutim, tijekom rata u Bosni i Hercegovini, most je uništen, ali je kasnije obnovljen te danas predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Mostaru.

Turistički obilazak Starog Mosta obično uključuje šetnju preko mosta i posjet Muzeju Stari Most, koji se nalazi u blizini. Muzej prikazuje povijest mosta i Mostara te posjetiteljima nudi uvid u kulturnu i povijesnu baštinu ovog grada.

Što posjetiti u Mostaru?

Osim Starog Mosta, turistički obilazak uključuje i posjet drugim znamenitostima u gradu, kao što su:

Stara jezgra Mostara – ovo područje ima prekrasnu arhitekturu i puno uskih ulica s kamenim kućama, trgovinama i restoranima.

Kujundžiluk – ovo je tradicionalno tržište koje nudi razne rukotvorine i suvenire.

Sahat-kula – sagrađena u 17. stoljeću, ova kula pruža prekrasan pogled na grad i okolne planine.

Blagaj – ovo je prekrasno selo u blizini Mostara koje nudi spektakularne prirodne krajolike i rijeku Bunu koja teče kroz njega.

Počitelj – ovo je povijesno mjesto koje je također vrijedno posjetiti. Ima lijepu arhitekturu i prekrasan pogled na rijeku Neretvu.

U blizini Starog Mosta nalaze se mnogi restorani, kafići i suvenirnice koji nude autentičnu bosansku i hercegovačku ponudu hrane i pića. Također postoje i hoteli i drugi smještajni kapaciteti za posjetitelje koji žele ostati u blizini i uživati u svemu što ovaj prekrasan grad ima za ponuditi.

By ivansmo