Crkva Sv. Ivana Apostola i Evanđelista – Mostar

Crkva je opremljena u bivšem vojnom skladištu u Ulici kneza Višeslava 2. Nalazi se između zgrade Orca i tržnog centra Mepas. U prvim godinama nakon rata, Crkva sv. Ivana Apostola i Evanđelista nalazila se između nekadašnje mljekare i stare mostarske kirurgije. Danas se vizura grada promijenila, i crkva se nalazi u novom okruženju.

Crkva sv. Ivana Apostola i Evanđelista, u Mostaru, opremljena je u starom vojnom skladištu, još 1994. godine. Svečani blagoslov župne crkve u bivšem skladišnom prostoru imao je biskup Ratko Perić, 26. veljače 1995. u 11 sati. Do danas je crkva nadograđivana i opremana u više navrata. Danas imamo jedan odlično uređen ambijent, kakav i priliči.

Župna crkva sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru
Župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista

Adresa: Kneza Višeslava 2, Mostar
Telefon: 036 326-568

U nastavku pročitajte raspored svetih misa, raspored blagoslova i ostale liturgijske informacije.

Nedjeljna sveta misa:

07:00 sati – Sedmica – sveta misa u 7 sati ujutro.
09:00 sati – Devetka – sveta misa u 9 sati.
11:00 sati – Pučka misa – je u 11 sati.
18.00 sati – Večernja misa – u 18 sati.

Svete mise radnim danima:

  • Svetkovine – slavimo svete mise: u 7, 9, 11 i 18 sati. Osim našeg zaštitnika sv. Ivana Apostola i Evanđelista te BDM, posebno častimo sv. Josipa, jer je on zaštitnik naše Mostarsko-duvanjske biskupije. Osim ako nije drugačije naznačeno u župnom vjesniku.
  • Blagdanske mise – slavimo redovito u 7 i 18 sati.
  • Mise Zornice – slavimo u vrijeme došašća, u 6 sati ujutro, s kratkom homilijom. Crkva je uvijek prepuna. Na ovim misama dosta se vjernika ispovjedi i pričesti. Inače su u svim mostarskim župama ove mise zornice vrlo dobro posjećene.
  • Večernje mise za korizmu – slavimo kao i obično u 18 sati. Svaku večer ima kratka homilija. Želimo kroz korizmu, kao i kroz došašće, posebnu pozornost posvetiti Riječi Božjoj.
  • Mise zadušnice – slave se dan nakon sprovoda u 7 sati ili po želji ožalošćene rodbine.
  • Prigodne mise – trodnevnicu s homilijom imamo za sv. Josipa, pred Prvu sv. pričest te trinaest utoraka sv. Anti. Sve ove mise su svečane. Svake godine na Dušni dan slavimo sv. misu na groblju Sutina, jedino katoličko groblje na području naše župe.

Za detaljnije informacije svakako posjetite službene internet stranice župe: Župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista – Mostar

By ivansmo