Franjevačka crkva i samostan sv. Petra i Pavla – Mostar

Franjevačka crkva jedan je od simbola Mostara i sa svojim impozantnim 107 metara visokim zvonikom neizostavna je građevina panorame grada. Tako je, Franjevačka crkva u Mostaru ima zvonik visok 107 metara. Crkva se nalazi neposredno uz Bulevar narodne revolucije, nedaleko od glavne gradske atrakcije – Stari most u Mostaru.

Franjevačka crkva mjesto susreta različitosti i svakako je nezaobilazan dio turističke ponude grada. Mostar je bogatiji za još jednu turističku strakciju, a to je Franjevačka crkva zajedno sa samostanom sv. Petra i Pavla.

Franjevačka crkva i samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru
Franjevačka crkva i samostan sv. Petra i Pavla

Ideja za izgradnju crkve na ovom mjestu stara je stoljećima, ali se tek 1859. godine spominje realizacija te ideje. Naime, te je godine biskup fra Rafo Barišić uz pomoć Omer-Paše Latasa dobio sultanovu dozvolu da izgradi crkvu u Mostaru. Gradnja crkve započela je 7. ožujka 1866. godine, da bi već za sedam mjeseci bili podignuti vanjski zidovi na temeljima od mreže hrastovih trupaca. Izgradnja Franjevačke crkve završena je 1875. godine. Gradili su je isključivo domaći radnici, a pri opremanju su pomogli austrougarski konzulat i francuski vicekonzulat u Mostaru.

Više o samoj crkvi možete pronaći na stranicama Wikipedije. Mi ćemo u nastavku napisati informacije o misama, adresu i kontakt broj na koji se možete obratiti.

Adresa: Franjevačka 1, Mostar
Telefon: 036 319-688

Nedjeljna sveta misa:

7:00 sati – sveta misa u 7 sati ujutro.
8:00 sati – sveta misa u 8 sati ujutro.
9:30 sati – sveta misa u 9 i pol.
11:00 sati – sveta misa u 11 sati.
18:00 sati – sveta misa u šest sati popodne.
Kod časnih sestara franjevki
7:00 sati
Rodoč i Jasenica
10:00 sati

Svete mise radnim danima:

  • 7:00 sati – sveta misa u 7 sati ujutro.
  • 18:00 sati – sveta misa u 6 sati popodne.
  • Kod časnih sestara u Franjevačkoj
  • 6:25 sati
  • Rodoč i Jasenica
  • 8:00 sati

Za dodatne informacije posjetite službene stranice Franjevačke crkve u Mostaru.

By ivansmo