Granični prijelaz Deleuša – BiH

Deleuša je jedan od većig graničnih prijelaza na istoku zemlje, i svakako najprometniji granični prijelaz između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Do GP Deleuša se dolazi iz grada Bileća (BiH), odakle vas put vodi ka mjestu Vilusi u Crnoj Gori (Općina Nikšić).

Granični prijelaz Deleuša nalazi se na putnom prevcu R-431, te spaja grad Bileća u Bosni i Hercegovini sa mjestom Vilusi u Crnoj Gori. U blizini ovog graničnog prijelaza, južno od njega, se nalazi Bilećko jezero. I samo Bilećko jezero se jednim dijelom nalazi u Bosni i Hercegovini, a jednim dijelom u Crnoj Gori.

Prelazak granice na GP Deleuša

Informacije prelasku granice na GP Deleuša, te općim odredbama ponašanja na graničnim prijelazima možete pročitati u nastavku. Prije putovanja se svakako raspitajte, ali općenito, za prelazak međunarodnih granica važe sljedeća pravila.

Prelazak granice na graničnom prijelazu Deleuša između Bosne i Hercegovine i Crne Gore zahtjeva važeću putnu ispravu. Ako putujete vozilom, potrebna vam je valjana vozačka dozvola, i zeleni karton. Za prijevoz robe, potrebna vam je valjana dokumentacija, kao što su računi ili carinska deklaracija.

Prilikom prelaska granice, putnici se obično moraju zaustaviti na carinskom punktu i dati svoje dokumente nadležnim carinskim službenicima. Oni će provjeriti dokumente i osigurati da putnici i njihova vozila zadovoljavaju sve zahtjeve za ulazak u zemlju. Moguće su i dodatne kontrole, kao što su pregled vozila i prtljage.

Provjerite i web kamere Deleuša.

By ivansmo