Granični prijelaz Strmica – BiH

GP Strmica

Granični prijelaz Strmica nalazi se u Bosni i Hercegovini i predstavlja važnu točku prelaska granice iz smjera Bosansko Grahovo (BiH) sa Kninom u susjednoj Hrvatskoj. Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, nedaleko od Drvara.

GP Strmica je otvoren za prelazak granice za putnike. Na prijelazu se obavljaju kontrole dokumenata i robe.

Kao i drugi granični prilazi, i na graničnom prijelazu Strmica moguće su gužve, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je turistička sezona u punom jeku. Isto tako, moguće su gužve na prelasku granice u zimskom periodu, kada veći broj turista dolazi u BiH uživati u zimskom turizmu. Preporučujemo da se putnici prije putovanja informiraju. Možete provjeriti stanje uz pomoć Web kamere GP Strmica.

Prelazak granice – GP Strmica

Da biste prešli granicu na GP Strmica, potrebno je da imate važeće putne isprave, te ako je potrebno, vizu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku, ovisno o smjeru putovanja i vašoj nacionalnosti i svrsi putovanja. Prije prelaska granice, potrebno je pripremiti sve potrebne dokumente, sa važećim datumom valjanosti.

Kada pristignete na granični prijelaz Strmica, slijedite putokaze i znakove koji će vas voditi prema odgovarajućem šalteru za kontrolu dokumenata i robe. Na granici će se obaviti pregled putnih dokumenata, kao i po potrebi pregled prtljage ili robe. Također, možete biti podvrgnuti zdravstvenoj kontroli, uključujući provjeru cijepljenja ili negativnog testa na COVID-19, ovisno o trenutnim propisima i uvjetima.

By ivansmo