Web kamera BIHAMK BiH – GP Bijača (Izlaz)

GP Bijača - WEB kamera BiH HR

Granični prijelaz Bijača predstavlja jedan od najvažnijih prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Smješten je u blizini grada Ploče, sa istoimenom teretnom lukom Ploče. Bijača je Granični prijelaz koji se nalazi na autocesti, koja ima direktnu povezanost sa autocestom A1 u Hrvatskoj. Od velikog je značaja za putnički i teretni promet. Pogledajte web kamere na GP Bijača.

Granični prijelaz Bijača

Ovaj granični prijelaz predstavlja važnu točku za trgovinu, turizam i putovanja između ove dvije države.

Granični prijelaz Bijača – Bosna i Hercegovina – Republika Hrvatska

GP Bijača carinski terminal

Granični prijelaz Bijača je otvoren za promet tijekom cijele godine i radi 24 sata dnevno. Svakodnevno se na ovom prijelazu provjerava veliki broj putnika i teretnih vozila, zbog čega je važno osigurati brzu i učinkovitu uslugu. Tijekom turističke sezone, ovaj prijelaz bilježi veliki broj turista koji putuju u oba smjera, a mnogi od njih koriste ovaj prijelaz kako bi stigli do prirodnih ljepota i turističkih atrakcija u obližnjim područjima.

GP Bijača nalazi se tik uz park vodopad Kravica o kojem smo pisali.

Danas, Granični prijelaz Bijača predstavlja primjer dobre suradnje između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te je važan čimbenik u njihovim gospodarskim i turističkim vezama. Uz to, ovaj prijelaz je također važan za europske integracije ovih država, s obzirom da se nalazi na ruti koja povezuje jugoistočnu Europu s ostatkom kontinenta.

GP Bijača Informacije

Terenski ured Jug – Čapljina
Telefon broj: 036/811-014
Fax broj: 036/806-851

Pregled i stanje u prometu na GP Bijača – BiH-HR. Pogledajte stanje na graničnom prijelazu Bijača, na izlazu iz Bosne i Hercegovine, prema Republici Hrvatskoj. Web kamera GP Bijača daje snimku koja se redovno ažurira, tako da u svakom trenutku imate uvid u realno stanje u prometu, i moguće gužve na samom graničnom prijelazu. Prije puta svakako provjerite kolike su prometne gužve i koliko dugo se čeka na ovom BiH graničnom prijelazu.

Web kamera GP Bijača radi 24 sata na dan. U svakom trenutku možete pogledati web kameru, i provjeriti stanje na graničnom prijelazu, vidjeti kolike su gužve i kakvi su vremenski uvjeti na samom graničnom prijelazu, pa tako i u prometu.

BIHAMK – Kamere GP Bijača

Web kamera na graničnom prijelazu Bijača

Ako ste planirali putovanje i prelazak preko granice, pogledajte snimku sa web kamere i provjerite stanje na graničnom prijelazu. Saznajte iz prve ruke koliko se čeka na prelazak granice, kolike su gužve, i koliki je red čekanja za izlazak iz BiH.

Uvijek budite spremni i sigurni na putovanju. Live web kamera daje sve potrebne informacije u realnom vremenu. Ova internet kamera postavljena je na GP Bijača (Izlaz), prelazak granice prema Hrvatskoj.

Pregled kamere na graničnom prijelazu Bijača dobit ćete najbolji uvid u stanje na ovom graničnom prijelazu. Ako ste se zaputili prema Hrvatskoj, svakako pogledajte kamere na prijelazu Bijača. Provjerite kolike su gužve na granici. Granični prijelaz Bijača ima dobro pozicionirane kamere, koje će dati najbolju sliku trenutnog stanja. BIHAMK kamere na prijelazu Bijača osvježavaju se redovno, i najbolji su način provjere gužvi na graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini.

Otvoren za putnički i teretni promet

Kao što je spomenuto, Granični prijelaz Bijača je ne samo važan za trgovinu i turizam, već i za europske integracije. Budući da se nalazi na ruti koja povezuje jugoistočnu Europu s ostatkom kontinenta, ovaj prijelaz igra važnu ulogu u razvoju prometnih veza i komunikacija unutar Europe.

Granični prijelaz Bijača - izlaz iz BiH

S obzirom na to da je Granični prijelaz Bijača tako važan za obje države, njegova daljnja modernizacija i unapređenje bi trebalo biti prioritet. To će osigurati da putnici i teretni prijevoznici mogu brzo i sigurno prijeći granicu, bez nepotrebnih kašnjenja i problema. U konačnici, to će pozitivno utjecati na gospodarstvo i turizam u ovoj regiji te pridonijeti daljnjem jačanju veza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prelazak granice na GP Bijača

Kako bi se olakšao proces prijelaza preko graničnog prijelaza Bijača, važno je slijediti određene korake i savjete. Prije svega, potrebno je osigurati da svi putni dokumenti budu valjani i uredni, uključujući putovnicu, vozačku dozvolu i registracijske dokumente za vozilo. Također je važno imati na umu da se na ovom prijelazu primjenjuju stroga pravila u vezi s unosom određenih proizvoda i roba u obje države.

Kada se pripremite za putovanje preko graničnog prijelaza Bijača, preporučljivo je provjeriti vremenske uvjete i gužve kako biste izbjegli nepotrebna kašnjenja i stres. Tijekom ljetnih mjeseci i turističke sezone, mogu se stvoriti velike gužve na ovom prijelazu, pa je važno planirati unaprijed i osigurati dovoljno vremena za prijelaz granice.

Kada stignete na granični prijelaz Bijača, slijedite upute službenih osoba i pokažite svoje putne dokumente. Uzmite u obzir da se mogu provoditi detaljne kontrole vozila, pa budite strpljivi i surađujte s carinskim i drugim službenim osobama kako bi se olakšao proces prijelaza granice.

Ukratko, prijelaz preko graničnog prijelaza Bijača može biti jednostavan i bez problema ako se pridržavate svih propisa i savjeta, te se unaprijed dobro pripremite za putovanje.

Što mogu ponijeti u Hrvatsku?

Za prijelaz granice svakako se informairajte u graničnom uredu ili pozivom ovlaštenog Ureda granične policije. Na ovoj poveznici možete provjeriti što možete unijeti iz BiH u Republiku Hrvatsku.

U nastavku donosimo skraćeni popis stvari koje možete iz BiH unijeti u Republiku Hrvatsku, koje su oslobođene trošarina i davanja na uvoz.

Prelazak granice iz BiH u Hrvatsku što mogu ponijeti a što ne
Izvor: carina.gov.hr

Drugi važni granični prijelazi između Bosne i Hercegovine i Hrvatske

By ivansmo